| ||

2 κιλά ελιδάκια(ψιλολιές), μαύρα και ώριμα)
3 φλιτζάνια αλάτι χοντρό θαλασσινό
1 κιλό ελαιόλαδο φρέσκο εκλεκτής ποιότητας
2 κουταλιές της σούπας δενδρολίβανο
1 φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί
Πλένετε τα ελιδάκια πολύ καλά και τα βάζετε σε καθαρό κρύο νερό για δέκα μέρες. Τοποθετείτε στην επιφάνεια του σκεύους που θα χρησιμοποιήσετε ένα βάρος ώστε να κρατήσετε τα ελιδάκια βυθισμένα στο νερό. Αλλάζετε το νερό καθημερινά. Αδειάζετε, έπειτα τα ελιδάκια σε τρυπητό ή σε καλάθι και τα αλατίζετε πολύ καλά. Τα αφήνετε στο αλάτι για 8-10 ημέρες, ενώ τα ανακατεύετε καθημερινά ώστε να φύγουν τα λιόζουμα. Μετά από 10 ημέρες δοκιμάζετε τις ελιές. Αν αυτές είναι γλυκές, τις ξεπλένετε με άφθονο νερό και τις αφήνετε να στραγγίσουν από τα νερά τους.